Odobren projekt „Zauzmi stav – MOGU sve, zašto ne!“

LOGO-MDOMSP

Udruzi „MOGU“ odobren je projekt „Zauzmi stav – MOGU sve, zašto ne!“ od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Poziv za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2017. godini.

Glavni cilj projekta je osnažiti mlade smještene u sustav socijalne skrbi za ne nasilno djelovanje i rješavanje sukoba kroz uključivanje istih u edukativne radionice te aktivnosti usmjerene razvoju pozitivnih životnih stavova i prihvaćanju različitosti.

Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom za rad s mladima „BREZA“ iz Osijeka, Domom za odgoj djece i mladeži Osijek te Centrom za profesionalnu rehabilitaciju Osijek. U projekt se planira  uključiti 20-ero mladih s evidentiranim problemima u ponašanju smještenih u ustanove socijalne skrbi (10 iz Socijalno terapijske zajednice „BREZA“ i 10 iz Doma za odgoj djece i mladeži Osijek), te 10-ero mladih – žrtava nasilja iz Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja, u dobi od 15 do 21 godine s podjednakom zastupljenošću oba spola.

Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, od 1. studenog 2017. do 14. listopada 2018. godine.

ZAHVALJUJEMO SVIM DONATORIMA I SPONZORIMA