Posjet Centra za odgoj i obrazovanje Lug u okviru projekta „Učim, volontiram – znam da vrijedim!“

U utorak 23. lipnja 2015. godine mladi korisnici iz Centra za odgoj i obrazovanje Lug, partnerske organizacije s područja Zagrebačke županije, posjetili su Udrugu „MOGU“. Ova aktivnost bila je posljednja u okviru projekta „Učim, volontiram – znam da vrijedim!“ koji je uspješno priveden kraju.

Uz dvije edukacijske radionice Volonterskog centra Osijek, u okviru kojih je korisnicima bio predstavljen teorijski dio o volontiranju, posjet Udruzi „MOGU“ bio je popraćen i praktičnim radionicama. Praktične radionice obuhvaćale su volonterske aktivnosti Udruge pri kojima su korisnici iz Zagrebačke županije, uz korisnike Doma za odgoj djece i mladeži Osijek, aktivno sudjelovali u čišćenju, sedlanju te kompletnoj pripremi konja za terapijsko jahanje.

Cilj ovih aktivnosti bio je upoznati korisnike s volonterskim aktivnostima Udruge „MOGU“ u svrhu stjecanja pozitivnih iskustava te time motiviranja istih na uključivanje u volonterske aktivnosti organizacija civilnoga društva u svojoj lokalnoj zajednici.

Ispunjavanjem Upitnika o provedenim aktivnostima, veći dio korisnika naveo je kako je prvi put sudjelovao u volonterskim aktivnostima te kako planira aktivno nastaviti s istima.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug odgojno je obrazovna ustanova koja nudi osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje uz stalni smještaj i pratnju odgajatelja (defektologa, socijalnih pedagoga, socijalnih radnika i dr.) koji, svojim stručnim radom i profesionalnim pristupom, pomažu korisnicima pri prevladavanju emocionalnih, socijalnih i obrazovnih teškoća.

ZAHVALJUJEMO SVIM DONATORIMA I SPONZORIMA