U tijeku je provedba druge godine programa „Biti na pravom putu“

Udruga „MOGU“ još od 1998. godine surađuje s Centrom za socijalnu skrb Osijek. Uvrštena je na Listu ustanova u Republici Hrvatskoj pogodnih za provođenje posebnih obveza prema Zakonu o izvršavanju sankcija izrečenih maloljetnicima za kaznena djela i prekršaje (NN br. 133/12., članak 22., točka 1.).Prema ovom Zakonu maloljetnik je obvezan uključiti se u rad humanitarnih organizacija ili u poslove pravnih osoba komunalnog ili ekološkog značenja sukladno Zakonu o Sudovima za mladež (NN 84/11, 143/12, 148/13, 56/15, članak 10., točka 2. 8.).

Trogodišnji program „Biti na pravom putu“, odobren u svibnju 2014. godine u okviru natječaja „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“, jedan je od programa kojim Udruga doprinosi razvoju i unaprjeđenju takvog društveno korisnog rada za maloljetne počinitelje kaznenih djela. U lipnju 2015. godine, prva godina ovog Programa uspješno je privedena kraju te je time započela provedba druge.

Rad Udruge s maloljetnim počiniteljima kaznenih djela prepoznat je od strane Grada Osijeka i Centra za socijalnu skrb Osijek koji provedbu trogodišnjeg Programa podupiru svojim partnerstvom.

ZAHVALJUJEMO SVIM DONATORIMA I SPONZORIMA