Udruga MOGU i trogodišnji plan „I ja mogu doprinijeti zajednici“

LOGO-MDOMSP

Prvo polugodište druge godine  provedbe Trogodišnjeg programa „I ja mogu doprinijeti zajednici“ odobrenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Poziva za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2017. do 2020. godine uspješno je privedeno kraju.

Glavni cilj programa bio je djelotvornija provedba izvaninstitucionalnih mjera za maloljetne počinitelje kaznenih djela usmjerena povećanju socijalne integracije istih, te razvoju pozitivnih životnih stavova i društvenih vrijednosti.

U Program je bilo uključeno 16 maloljetnih počinitelja kaznenih djela. Kroz odrađivanje posebne obveze humanitarnog rada, te ostalim aktivnostima programa, utjecalo se na prihvaćanje različitosti, razvoj empatije i tolerancije prema djeci i mladima s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, razvoju odgovornosti i svijesti o potrebama društva te vlastitoj društvenoj ulozi kao i mogućnostima za osobni doprinos istom, te se doprinijelo i smanjivanju rizičnog ponašanja.

Prvo polugodište druge godine provedbe programa trajalo je 5 mjeseci, od 01.06.2017. do 31.10.2018. godine.

ZAHVALJUJEMO SVIM DONATORIMA I SPONZORIMA