Uspješna realizacija programa

LOGO-MDOMSP

Prva godina provedbe Trogodišnjeg programa „I ja mogu doprinijeti zajednici“ odobrenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Poziva za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2017. do 2020. godine uspješno je privedena kraju.

Glavni cilj programa bio je djelotvornija provedba izvaninstitucionalnih mjera za maloljetne počinitelje kaznenih djela usmjerena povećanju socijalne integracije istih, te razvoju pozitivnih životnih stavova i društvenih vrijednosti.

U Program je bilo uključeno 43 maloljetna počinitelja kaznenih djela. Kroz odrađivanje posebne obveze humanitarnog rada, te ostalim aktivnostima programa, utjecalo se na prihvaćanje različitosti, razvoj empatije i tolerancije prema djeci i mladima s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, razvoju odgovornosti i svijesti o potrebama društva te vlastitoj društvenoj ulozi kao i mogućnostima za osobni doprinos istom, te se doprinijelo i smanjivanju rizičnog ponašanja.

Prva godina provedbe programa trajala je 12 mjeseci, od 01.06.2017. do 31.05.2018. godine, a provodila se u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek, Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir i Centrom za socijalnu skrb Našice.

ZAHVALJUJEMO SVIM DONATORIMA I SPONZORIMA