Uspješna realizacija projekta

IMG_7777

Projekt „Edukativni sadržaji za djecu i mlade“ odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u sklopu Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016/2017 uspješno je priveden kraju.

Glavni cilj projekta bilo je usmjeren poticanju i osnaživanju djece i mladih s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (teškoće u učenju, problemi u ponašanju te emocionalni problemi) za aktivno uključivanje u aktivnosti lokalne zajednice – volonterstvo.

U Projekt je bilo uključeno 60 učenika Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek od prvog do četvrtog razreda. Kroz projektne aktivnosti i edukativne radionice korisnici su imali prilike steći nova znanja i vještine ali se i upoznati s vrijednostima volonterstva u zajednici te kroz volontiranje razviti osjećaje vlastite odgovornosti, samopouzdanja, uvažavanja različitosti ali i svijesti kako i oni mogu doprinijeti razvoju te pozitivnim promjenama unutar društva.

Projekt je trajao 8 mjeseci, od 01.12.2016. do 31.07.2017. godine a provodio se u partnerstvu s Poljoprivrednom i veterinarskom školom Osijek te Erasmus studentskom mrežom Osijek

ZAHVALJUJEMO SVIM DONATORIMA I SPONZORIMA