Uspješna realizacija projekta

DSC06979a

Odobreni projekt „Podrška za kvalitetniji život“ od strane Ministarstva hrvatskih branitelja u sklopu javnog natječaja usmjerenoga psihološkom i socijalnom osnaživanju te podizanju kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI, stradalnika i članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata uspješno je priveden kraju.

Glavni cilj projekta bilo je povećanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kroz uključivanje korisnika u aktivnosti terapijskog jahanja, radionice radne terapije te organizaciju radionica psihosocijalne podrške. U navedenom programu sudjelovalo je 20 korisnika, od toga 10 hrvatskih branitelja te 10 članova njihovih obitelji. Projektne aktivnosti imale su pozitivna utjecaj na poboljšanje fizičkog zdravlja korisnika kao i na njihovo psihosocijalno osnaživanje te izgradnju pozitivnih životnih stavova. Temeljem provedenog Upitnika svi korisnici izrazili si zadovoljstvo provedenim aktivnostima te izrazili želju za sudjelovanjem u istima i u budućnosti.

Udruga „MOGU“ na navedenom projektu sudjelovala je kao projektni partner Udruzi veterana 3. gardijske brigade „KUNE“ koja je bila nositelj projekta. Kao stručni suradnik, u projekt je bio uključen i dr. Božidar Popović, psihijatar-psihoterapeut koji je izvodio radionice psihosocijalne podrške.

ZAHVALJUJEMO SVIM DONATORIMA I SPONZORIMA